13 / Серпень, 2024

Звягельська міська рада запросила 4000 домогосподарств до участі в Громадській Асамблеї 2024, що організовує за підтримки проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період».
 
Громадська асамблея складатиметься з рандомно відібраних мешканців Звягельської громади для обговорення питання «Створення урбаністичних просторів як громадських локацій соціальної взаємодії та відновлення» та відбудеться 5-6 жовтня, 19-20 жовтня і 2-3 листопада 2024 року.

Микола Боровець, Звягельський міський голова, зазначає: «Це нова форма публічних дискусій, новий формат роботи: коли кожен може стати важливою частиною проектів, які реалізовуються у громаді. Лише два міста в Україні – Звягель і Славутич отримали унікальну можливість реалізовувати проекти громадських асамблей разом із фахівцями Європи».

Асоціація міст України в партнерстві з Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи системно співпрацює щодо реалізації положень Меморандуму про взаєморозуміння. Звягельська міська територіальна громада, Оржицька селищна територіальна громада та територіальна громада міста Києва стали у 2024 році учасниками міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд – місцевий рівень»  і вже в травні представники громад взяли участь у засіданні Платформи діалогу місцевого та центрального рівнів влади «Відкрите врядування як ключовий компонент для стійких органів місцевого самоврядування», а в липні пройшли навчання спільно з іншими учасниками ініціативи – громадами Вінниці, Тернополя та Хмельницького, які вже декілька років є активними учасниками OGP Local.

З моменту свого заснування у 2011 році Міжнародна Ініціатива «Партнерство «Відкритий уряд» Open Government Patrnership виросла до 75 країн і 104 місцевих юрисдикцій.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)