13 / Березень, 2019
Кабінет Міністрів України на засіданні 13 березня прийняв нормативно-правові акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 214» (порівняльна таблиця)
Внесено зміни до Порядку та Умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, затвердженого постановою КМУ від 28.03.2018 № 214. Змінами, зокрема, приведено норми постанови у відповідність до пункту 1 статті 10 Закону України Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
 
2) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 р. № 719» (порівняльна таблиця)
Внесено зміни до Порядку та Умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою КМУ 19.10.2016 № 719. Постанову приведено у відповідність до чинного законодавства.
 
3) Постанова КМУ «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям»
Встановлено новий вид державної допомоги: допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. З 1 квітня кожна багатодітна сім'я отримає на третю та наступних дітей до 6-ти років щомісячну допомогу від держави у розмірі прожиткового мінімуму на дитину до 6 років (інформація зі слів Міністра соціальної політики).
 
Ці нормативно-правові акти офіційно ще не опубліковано, тобто вони не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)