11 / Січень, 2018
11 січня Кабмін на своєму засідання прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Деякі питання використання коштів державного бюджету для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 p., та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях» (затверджені порядки, порівняльна таблиця).
Постановою визначається Порядок надання одноразової грошової допомоги особам, які отримали тілесні ушкодження під час подій Майдану, членам сімей загиблих майданівців та Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті, на зазначені цілі.
У державному бюджеті України на 2018 рік на зазначену допомогу виділено 294 млн. гривень за бюджетною програмою «Надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях». Цих коштів, за даними Уряду, повинно повністю вистачити для виплати допомоги усім постраждалим.
Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінсоцполітики. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад.
 
2) Розпорядження КМУ «Про перенесення робочих днів у 2018 році» (розпорядження)
Відповідно до розпорядження у 2018 році перенесено робочі дні з:
  • п’ятниці 9 березня на суботу 3 березня (до 8 березня – Міжнародного жіночого дня);
  • понеділка 30 квітня на суботу 5 травня (до 1 травня – Дня праці);
  • п’ятниці 29 червня на суботу 23 червня (до 28 червня – Дня Конституції України);
  • понеділка 24 грудня на суботу 22 грудня (до 25 грудня – Різдва Христового);
  • понеділка 31 грудня на суботу 29 грудня (до 1 січня – Нового року).
3) Розпорядження КМУ «Про схвалення Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року» (розпорядження)
Метою Стратегії є забезпечення досягнення адаптованих для України Цілей сталого розвитку, схвалених лідерами країн на засіданні Генеральної асамблеї ООН у вересні 2015 року, створення сприятливих умов для здорового та активного довголіття, забезпечення адаптації суспільних Інститутів до подальшого демографічного старіння та розбудови суспільства рівних можливостей.
Відповідно до цього розпорядження Міністерство соціальної повинне розробити у тримісячний строк проект плану заходів з реалізації Стратегії.
 
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їхредакція може дещо відрізнятись.
 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)