20 / Грудень, 2017
20 грудня Кабмін на своєму засідання прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення
 
Постановою продовжено Державну програму забезпечення молоді житлом до 2020 року
 
Постановою подовжено період, за який відшкодовується вартість витрат за проживання ВПО, у яких на утриманні є особи з інвалідністю з тяжкими формами захворювання, в окремих санаторно-курортних закладах Одеської області до 31.05.2016 (було до 01.06.2015)
 
Постанова вносить зміни щодо санаторно-курортного лікування деяких категорій громадян:
- розпорядниками нижчого рівня додаються виконавчі органи районів у містах
- встановлюється середня вартість путівок для виплати грошової компенсації на рівні 35% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (з 1 січня відповідно до проекту Закону про Держбюджет на 2018 рік: 412 грн.)
- встановлюється порядок подання інформації про чисельність осіб з інвалідністю, які потребуватимуть виплати грошової компенсації за путівку чи самостійне лікування
 
Постановою затверджуються типові положення про молодіжний центр та про експертну раду при молодіжному центрі. Нагадаємо, що у проекті Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 7116 від 15.09.2017) передбачена можливість фінансування молодіжних центрів з місцевих бюджетів всіх рівнів (ст. 91 БКУ).
 
Постановою передбачається зміни до порядку отримання внутрішньо переміщеними особами державної допомоги на проживання: у разі наявності в них житла, яке зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції на контрольованій території, вони мають додати акт обстеження такого житла, що визнається непридатним. Комісія, що визнає таке житло непридатним, може створюватись при райдержадміністрації, органах місцевого самоврядування. Вона діє згідно з Положенням про порядок обстеження стану жилих будинків з метою встановлення їх відповідності санітарним і технічним вимогам та визнання жилих будинків і жилих приміщень непридатними для проживання, затвердженим постановою Ради Міністрів Української РСР від 26.04.1984 № 189.
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.
 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)