18 / Січень, 2018
18 січня Кабмін на своєму засідання прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 p. № 422» (постанова)
Постанова надає право внутрішньо переміщеним особам користуватися житловими приміщеннями з фондів житла для тимчасового проживання. Якщо ВПО мають житло на території підконтрольній українській владі, яке непридатне для подальшого проживання, вони повинні надати про це відповідну довідку, видану органом державної влади, або органом місцевого самоврядування.
 
2) Постанова КМУ «Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» (постанова)
Постановою підвищується розмір грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам із числа осіб, які отримують пенсії, та дітей (на кожну особу) до 1 000 грн. на місяць (було 884 грн.). Також, для сімей з числа ВПО збільшується граничний розмір загальної суми грошової допомоги до 3 000 грн. на місяць (було 2 400 грн.) та до 5 000 грн. для багатодітних сімей (схожої норми в попередінй редакції не було).
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.
 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)