16 / Березень, 2017
Сьогодні Кабмін на своєму засідання прийняв декілька нормативних актів, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення.
 
- Порядок створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя;
- Типовий договір про патронат над дитиною;
- Порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя.
 
 
Деякі зміни щодо соціального захисту осіб, які отримали ушкодження під час подій на Майдані.
 
4. Розпорядження КМУ «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5—8 пункту 1 статті 10, а також для осіб з інвалідністю І—II групи, визначених пунктами 11—14 частини другої статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуˮ, та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов, на 2017 рік».
Минулого року не усі грошові компенсації за належні для отримання жилі приміщення були виплачені. З метою виконання зобов’язань 2016 року Кабмін прийняв це розпорядження. Всього розподілено цим розпорядженням коштів на суму 7 016,12 тис. гривень. Після затвердження розпорядження відповідно до частини 6 статті 108 Бюджетного кодексу України Кабмін має погодити розподіл коштів із Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.
 
Зазначаю, що вищезазначені нормативно-правові акти ще не опубліковані та вступлять в силу лише після опублікування.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)