03 / Жовтень, 2024

02 жовтня 2024 року в місті Буча Київської області відбулися Звітно-виборчі Загальні збори Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

В роботі Зборів взяли участь сільські, селищні, міські голови громад-членів Асоціації міст України Київщини, а також:

Костянтин Бондарєв, Народний депутат України,

Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України,

Оксана Продан, Радниця Голови Асоціації міст України.

Головував на засіданні Голова Київського регіонального відділення Асоціації міст України, Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час Зборів:

- затвердили Звіт про роботу Правління та Виконавчої дирекції Київського РВ АМУ за минулий період;

- розглянули пропозиції Асоціації міст України до проєкту Державного бюджету України  на 2025 рік та проблеми фінансового забезпечення громад в умовах воєнного стану;

- обговорили позицію Асоціації міст України щодо адміністрування місцевих податків і зборів;

- обрали членів Правління та Голову Київського регіонального відділення Асоціації міст України, а також членів Правління Асоціації міст України від Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

 

 

 

 

 

 

 

Анатолій Федорук, звітуючи про роботу, поінформував учасників Зборів про збільшення чисельності членів Асоціації міст України в області на  19 громад.

Він окремо зупинився на викликах, які стоять перед місцевим самоврядуванням в умовах воєнного стану, в тому числі щодо формування державного та місцевих бюджетів на 2025 рік.

«Переконаний, що позиція всіх територіальних громад збігається із чіткою позицією, яку відстоює Асоціація міст України – спрямування 64% ПДФО у місцеві бюджети, забезпечення належною базовою дотацією тих, хто її потребує, збереження в громадах реверсу та повернення «силового» ПДФО до місцевого самоврядування,» – наголосив Анатолій Федорук.

Олександр Слобожан представив учасникам Зборів позицію Асоціації міст України при формуванні Державного бюджету на 2025 рік.

«Асоціація міст України єдина заперечила зменшення ПДФО до 60% в Протоколі бюджетних консультацій для місцевих бюджетів, ми ще після консультацій надали комплексні пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет на 2025 рік», реєстр. №12000 та відпрацювали кожну з них з народними депутатами України для того, щоб Верховна Рада України мала можливість підтримати наші поправки та місцеве самоврядування України», – зазначив Олександр Слобожан.

 

 

 

 

 

 

 

Оксана Продан представила учасникам Зборів позицію Асоціації міст України щодо змін в адмініструванні місцевих податків та зборів, яка базується на даних 517 громад, напрацюваннях Аналітичного центру АМУ та поточній ситуації в законопроєктній роботі. Вона звернула увагу на 14 етапів, які входять до процесу адміністрування та відсутність спроможності виконувати всі ці етапи в абсолютної більшості громад, а також підсумувала виступ конкретними пропозиціями Асоціації міст України по зміні законодавства для належного адміністрування податків та зборів і забезпечення максимальних надходжень до місцевих бюджетів.

«Дякую головам громад, які активно беруть участь в роботі галузевих секцій, долучаються до опитувань, які проводить Асоціація міст України, оскільки так кожна громада долучається до вирішення проблем місцевого самоврядування», – підкреслила Оксана Продан.

На засіданні Звітно-виборчих Загальних зборів Київського регіонального відділення Асоціації міст України обговорили важливі питання, що стосуються життєдіяльності громад Київщини та прийняли рішення з питань порядку денного Зборів.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)