28 / Червень, 2024

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 червня 2024 року №569-р затверджено розподіл коштів з державного до місцевих бюджетів на придбання у 2024 році шкільних автобусів.

Завдяки субвенції та співфінансуванню з місцевих бюджетів передбачається закупити понад 500 шкільних автобусів, на придбання яких розподілено 1 мільярд гривень між 22 областями (крім Донецької та Луганської).

Протягом 16-22 травня обласні військові адміністрації надавали до Міністерства освіти і науки України інформацію про кількість учнів, які потребують підвезення, після чого був затверджений перелік областей для отримання фінансування.

Після початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну шкільний транспорт громад був задіяний для евакуації людей з окупованих територій, вилучений для потреб військових, знищений обстрілами, то ж потреба  в оновленні, за підрахунками Асоціації міст України, становить  близько 1500 одиниць.

Саме тому Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України, неодноразово зосереджував увагу на потребі громад в оновленні парку шкільних автобусів.

Галузь: 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)