27 / Червень, 2024

Діалог спільноти Східного Партнерства-2024 міжнародної Програми «Партнерство Відкритий Уряд» (OGP) відбувся в Єревані за участі понад 80 представників громадянського суспільства та урядів країн-членів Східного Партнерства – Вірменії, Грузії, Молдови, України, а також представників муніципалітетів, які входять до міжнародної спільноти «Відкритий Уряд – Місцевий рівень».

Делегація Асоціації міст України складалася з представників громад Вінниці, Києва, Звягеля та Оржиці, які є учасниками Партнерства «Відкритий Уряд – Місцевий рівень», а саме:

Наталії Борис, Заступниці міського голови, Звягельська міська територіальна громада;

Олени Орленко, Заступниці директора КП «Інститут розвитку міст», Вінницька міська територіальна громада;

Наталії Петрової, Директорки КНП «Центр комунікацій», Київська міська територіальна громада;

Тетяни Лошакової, Начальниці відділу документообігу та інформаційного забезпечення виконавчого комітету, Оржицька селищна територіальна громада;

Ірини Гончаренко, експертки з питань відкритого врядування та адміністративних послуг Асоціації міст України.

Василіс Марагоса, Посол ЄС у Вірменії, наголосив на важливості та необхідності впровадження відкритості, прозорості, вільного доступу до інформації, розвитку ефективного управління державними ресурсами.

Араїк Арутюнян, Керівник апарату Прем’єр-Міністра Вірменії, привітав присутніх та підкреслив важливість просування реформ відкритого врядування.

Джон Аллело, Директор місії USAID у Вірменії розповів про роль громадянського суспільства у впровадженні реформ та стимулюванні відкритого врядування.

Кетрін Крюгер, Директорка Програми CounterpartInternational «Громадянське суспільство в дії» обґрунтувала важливість міждержавного співробітництва для зміцнення регіонів та просування стійких реформ.

Хосе Марія Марін, Керівник програми Партнерства «Відкритий уряд – місцевий рівень» (OGP-Local) ознайомив учасників з можливостями та напрямками діяльності муніципалітетів в Партнерстві, а також провів окрему консультацію з представниками українських громад щодо розроблення місцевих Планів дій з впровадження відкритого врядування.

Протягом Діалогу піднімалася та обговорювалася низка актуальних питань, а саме:

- гроші в політиці та роль громадських спостерігачів для забезпечення прозорих виборчих процесів;

- важливість захисту громадського простору;

- боротьба з корупцією з допомогою регулярного моніторингу;

- останні тенденції та передові практики щодо прозорості та участі громадян.

До складу української делегації ввійшли також уповноважені Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та члени громадських організацій.

Завдяки регулярним Діалогам спільнот Східного Партнерства та обміну передовим досвідом, міжнародна Ініціатива «Партнерство Відкритий Уряд» розвиває ринок ідей для посилення громадської участі в реформах для ефективного управління процесами на місцях.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)