01 / Листопад, 2019
31 жовтня-1 листопада у Києві працює Секція фінансистів місцевих рад Асоціації міст України. Захід проводиться в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС, який реалізує АМУ.
У роботі Секції беруть участь начальники фінансових управлінь з різних областей України, представники КМДА, Асоціації фінансистів місцевого самоврядування Грузії, експерти.
Аналітик у сфері місцевих фінансів Аналітичного центру АМУ Тетяна Палійчук сьогодні презентувала учасникам пропозиції Асоціація міст Україні до Державного бюджету на 2020 рік, зокрема, щодо збереження місцевого акцизу з пального, оподаткування акцизним податком з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюновими виборами та інші.
Під час другого дня роботи Секції представники обговорюють:
  • зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України. Пропозиції АМУ;
  • збереження зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні пального та частини акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до місцевих бюджетів у 2020 році;
  • пайова участь у розвитку інфраструктури населених пунктів.
В ході засідання відбувається активне обговорення пропозицій АМУ та обмін досвідом. Учасники відзначили, що завдяки Асоціації міст України громади з усієї України мають платформу для спілкування та висловлення спільної позиції.
Про першид день Секції можна прочитати тут.
  

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)