2017- рік освіти у Глобинській ОТГ: відкрито ще один капітально відремонтований дитячий садок

2017 рік оголосили в Глобинській ОТГ роком освіти. Аби довести не словом, а ділом серйозність намірів, в громаді вкладали чимало коштів в навчальні заклади. Загалом на капітальні ремонти та технічне забезпечення передбачено більше 9 млн грн. Серед пріоритетів було відновлення повноцінної діяльності дитячого садочка «Сонечко» у селі Жуки. Ще рік тому в приміщення нині відремонтованого ДНЗ бігали пацюки, була гнила підлога та дірявий дах. Діти змушені були тулитися в одній більш-менш придатній для занять кімнаті. Нині ж заклад не впізнати: нові утеплені стіни, дах та підлога, енергозберігаючі вікна, оновлені меблі та іграшки. Крім того відновлений садок може опалюватися в холодну пору року, як дровами, так і газом.

Тож відкриття дитсадка для жителів Жуків – неабияка подія. Новий ДНЗ розрахований на 50 місць.

– Ремонт розпочинали минулого року за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури, потім додали ще гроші з місцевого бюджету. Загалом вклали понад 2 млн грн і зробили сучасний дитячий садочок, який буде забезпечувати повноцінне дошкільне навчання наших дітей. За цей короткий час добросовісні підрядники зробили приміщення європейського зразка, – говорить Станіслав Джусь, голова Глобинської об’єднаної територіальної громади. 

Ремонт у садку розпочали у жовтні минулого року. Загальна кошторисна вартість – трохи більше 2 млн грн.

– Тендер – це завжди певний ризик, звичайно, були хвилювання щодо підрядника, який зайшов із Сумської області, але виявилася дуже порядна організація. Керівник Віталій Дзюба відповідально віднісся до роботи і тому даний об’єкт здали навіть на три місяці раніше, ніж це передбачалося, – зазначив Станіслав Васильович.

Також від ОТГ садку подарували музичний центр.

– Ми чекали ремонту дуже довго, років 25. Адже будівля зведена ще в 1960-ті роки, капітальний ремонт робився давно. Раніше в нас було 29 діток і ми тулилися в невеликій кімнатці, тож відкриття оновленого закладу чекали всім селом: і батьки, і діти, і вихователі. Нині ж у садку буде одразу дві групи: ясельно-молодша та середньо-старша, – розповідає Ольга Горпиняк, вихователь дитячого садочку «Сонечко». – Тепер є місце для різних занять та ігор, для фізкультури. Багато часу будемо проводити на свіжому повітрі. Окрім тих качель, які вже є, незабаром з’явиться ще й майданчик для ясельної групи. 

До слова, в дитячий садок ходять не лише маленькі жуківчани, а й діти із трьох сусідніх сіл. Поки що їх возять батьки, але вже із вересня влада громади обіцяє організований підвіз дітей автобусом.

Нині, за словами міського голови, потреба у будівництві ще одного дитячого садка є і в Глобиному: 

- Близько 120 місць нам не вистачає. Генеральний план міста Глобине передбачає будівництво ще одного дошкільного навчального закладу. 

  

Джерело

Область: 
Полтавська область

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)