Євген Клопотенко оприлюднив свою книгу рецептів для їдалень шкіл України в рамках своєї ініціативи “Нове шкільне харчування”.
Мета нового збірника – навчити дітей їсти смачно та різноманітно. Це їжа, яка вчить мислити ширше та по-іншому. Не боятися нових інгредієнтів та незнайомих страв”, – написав про своб книгу кухар Євген Клопотенко.
У збірнику кухар пропонує замість звичної каші з котлетою готувати для школярів нагетси, паелью, бургери, а до страв подавати ягідні соуси та цибулевий конфітюр. При цьому команда Клопотенка ретельно прорахувала вартість приготування нових страв, щоб ціна залишилась така сама, як у їдальнях зараз.
“Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах” Євгена Клопотенка отримав позитивний висновок від Держспоживслужби. Реалізація нового меню в школах відбудеться після затвердження у Міносвіти.
А наразі збірник вже можна завантажити та спробувати приготувати рецепти вдома.
Джерело: https://www.poglyad.tv/ukrayinskyj-shef-kuhar-vydav-zbirku-retseptiv-dly...