26 / Квітень, 2017
Сьогодні Кабмін на своєму засідання прийняв декілька нормативних актів, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення.
 
Постановою збільшено розміри щомісячної виплати грошової компенсації на харчування потерпілих від чорнобильської катастрофи дітей до таких розмірів:
у віці від 6 до 10 років – 360 грн;
у віці від 11 до 14 років – 370 грн;
у віці від 15 до 18 років – 380 грн.
 
Постановою встановлено максимальний розмір щомісячної доплати до пенсії непрацюючим пенсіонерам, вивільненим у зв'язку із закриттям Чорнобильської АЕС, у розмірі 949 гривень.
 
Постановою прийнято Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, внесено зміни до деяких законодавчих актів.
Проект постанови був розроблений спільно із Асоціацією міст України та регулює питання здійснення органами місцевого самоврядування контролю юридичних осіб та ФОП, які використовують найману працю, у сфері праці.
 
Розпорядженням виділяється за рахунок коштів державного бюджету 1500 путівок для оздоровлення дітей протягом 2017 року із населених пунктів, що перебувають на лінії зіткнення.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)