24 / Квітень, 2019
Кабінет Міністрів України на засіданні 24 квітня прийняв нормативно-правові акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1. Постанова КМУ «Про затвердження Порядку повернення майна чи відшкодування його вартості депортованим особам або у разі їх смерті спадкоємцям таких осіб» (Постанова КМУ)
Порядком визначено процедуру повернення депортованій особі або її спадкоємцям нерухомого майна або відшкодування вартості такого майна. Рішення про відшкодування приймається комісією, створеною при ОДА/КМДА. Відшкодування здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, бюджету АР Крим та бюджетів місцевого самоврядування, інших коштів, передбачених на такі цілі.
Асоціація міст України пропонувала відшкодовувати майно виключно за рахунок коштів державного бюджету (зауваження АМУ). 
 
2. Розпорядження КМУ «Про внесення змін до переліку міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, що мають намір створити та забезпечити функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс» (Постанова КМУ)
Доповнено перелік міст обласного значення та ОТГ, що мають намір створити та забезпечити функціонування прозорих офісів та можуть отримати на це субвенцію з державного бюджету.
 
Постанови КМУ офіційно ще не опубліковані, тобто вони не набрали чинності. Остаточна їх редакція може відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)