18 / Листопад, 2020
Реформи в системі загальної середньої освіти передбачають вдосконалення усіх сфер шкільного життя, зокрема шкільного харчування. Зміни торкаються не тільки меню та рецептури приготування страв, а й організації харчування в цілому, оновлення обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками.
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства спільно з іншими органами влади, відповідно до розпорядження Уряду від 5 серпня 2020 р. №1008-р, розробило «Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти». Цей документ – носить рекомендаційний характер та містить інформацію щодо:
 - особливостей здійснення закупівель продуктів, кейтерингових послуг та послуг їдалень;
 - підготовки тендерної документації; 
 - кваліфікаційних критеріїв для учасників закупівель;
 - переліку документів, які необхідні для підтвердження відповідності встановленим кваліфікаційним критеріям.
Проте, уже сьогодні в органів місцевого самоврядування виникають питання щодо реалізації на практиці розроблених рекомендацій. У Мінекономіки заплановано провести вебінар на тему «Закупівлі у сфері організації харчування у закладах освіти» із питань застосування Методичних рекомендацій. Запитання щодо застосування рекомендацій, відповіді на які буде висвітлено під час вебінару, можна поставити до 20 листопада 2020 року за посиланням.
Дата проведення вебінару буде оголошена незабаром.
 

 

Галузь: 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)