01 / Жовтень, 2024

Олександр Ситайло, Малинський міський голова, Житомирська область, відвідав муніципалітет Бауска (Республіка Латвія) з навчальним візитом, що відбувся 25-28 вересня 2024 року за організації Асоціації міст України.

Олександр Ситайло під час зустрічі з лідерами об'єднання парафій та адміністрацій, яка відбулася у муніципалітеті міста Бауска, подякував народу Латвії за всебічну та постійну підтримку України, за наданий прихисток українцям, які тікали від війни. Він наголосив, що перемога нашої держави та майбутнє громади безпосередньо залежить і від економічного розвитку.

Малинський міський голова висловив впевненість, що партнерство між муніципалітетами допоможе у створенні спільних  проєктів з місцевого економічного, соціального, освітнього та культурного розвитку, які позитивно вплинуть на обидві громади, посилять потенціал місцевих команд. Він зазначив, що окрім нових, можна брати за основу вже наявні проєкти і здобутки громад, осучаснювати їх, доповнювати новими пропозиціями та складовими, а також наголосив, що в Україні, і в очолюваній ним громаді зокрема, напрацьований значний досвід кризового менеджменту та організації оперативних заходів у частині цивільного захисту населення.

«Програма візиту була насичена новою, практичною інформацією і ми радіємо, що нам вдалося домовитися про подальшу взаємодію з реалізації спільних проєктів з колегами із муніципалітету Бауска. Щиро дякую Асоціації міст України за організацію навчального візиту.  Ми обговорили співпрацю в сфері комунальних послуг, медицини, освіти, культури», – наголосив Олександр Ситайло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Айварс Окманіс, голова Бауської муніципальної ради, висловив слова підтримки народу України у боротьбі проти російського агресора. Він запевнив у подальшому стабільному сприянню та допомозі українцям для якнайшвидшого наближення перемоги, відзначивши надзвичайну користь обговорення практичних дій та порад від українських колег у разі виникнення загроз. Він висловив сподівання, що навчальний візит сприятиме активізації двосторонньої співпраці на міжмуніципальному рівні та взаємному розвитку громад.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малинський міський голова ознайомився з роботою муніципальних закладів, а саме:

- з досвідом організації роботи комунальної служби,

- особливостями надання послуг в міській лікарні,

- функціонуванням місцевого молодіжного центру.

Українська та латвійська громади розглянули можливу співпрацю над спільними проєктами, зокрема:

- напрацювання спільних проєктів у галузі енергоефективності,

- організації цивільного захисту населення,

- розробка спільних дій щодо зайнятості, працевлаштування та створення нових робочих місць,

- розвиток молодіжних напрямків у муніципалітетах-партнерах.

Навчальний візит, реалізований у межах Меморандуму про співпрацю Асоціації міст України та Латвійської асоціації місцевих і регіональних влад.

За результатами зустрічі Малинська громада та муніципалітет Бауска поглибили міжнародну співпрацю, обмінялися досвідом у комунальній, медичній, освітній, культурній сферах та намітили подальші кроки для продуктивного розвитку партнерства.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)