25 / Вересень, 2024

З 23 вересня 2024 року в Сполучених Штатах Америки для забезпечення розвитку громад працюють представники муніципалітетів, які є членами Асоціації міст України.

Зустрічі відбуваються з представниками інституцій, які допомагають Україні, українським громадам і українському бізнесу.

В мерії Вашингтона 23 вересня 2024 року говорили про допомогу у налагодженні партнерств між громадами України та Сполучених Штатів Америки, про особливості та різницю в роботі муніципалітетів.

В Агенції торгівлі та розвитку (USTDA) Сполучених Штатів Америки 24 вересня 2024 року на зустрічі з:
Карлом Крессом, регіональним директором Агенції,
Мері Слоян, менеджером Агенції, Асоціацію міст України представили:

Сергій Моргунов, Голова Палати великих міст Асоціації міст України, Вінницький міський голова,
Вадим Бойченко, Голова Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих та тимчасово окупованих громад АМУ, Маріупольський міський голова, 
Юрій Бова, Тростянецький міський голова, Сумська область,
Людмила Прокопечко, Доброславський селищний голова, Одеська область, 
Ірина Карабут, Краснокутський селищний голова, Харківська область, 
Наталія Баласинович, Васильківський міський голова, Київська область,  
Богдан Шевчук, секретар Васильківської міської ради, Київська область,  
Олег Вольський, Жовківський міський голова, Львівська область,
Валентин Мондриївський, заступник Голови КМДА,
Петро Пантелеєв, заступник Голови КМДА,
Василь Новачок, заступник Хмельницького міського голови,
Микола Ваврищук, заступник Хмельницького міського голови,
Сергій Орлов, заступник Маріупольського міського голови,
Оксана Продан, радниця Голови Асоціації міст України.

Сергій Моргунов розказав про проєкти, які реалізовує муніципалітет Вінниці для розвитку бізнесу в місті. Голова Палати великих міст Асоціації міст України звернув увагу на системний розвиток Вінницької агломерації та її важливість для розвитку регіону в цілому. Крім того, мер Вінниці зазначив про необхідність вирішення на державному рівні водопостачання тих громад, які беруть воду з Південного Бугу.

Вадим Бойченко підкреслив важливість формування стратегій відновлення громад, які обʼєднані в Секції розвитку тимчасово окупованих та деокупованих громад, розповів про початок роботи Школи відновлення громад.

Юрій Бова представив майстер план відновлення Тростянця й розповів про роботу відновленої після деокупаціі міста  американськими інвесторами фабрики.

Людмила Прокопенко подякувала за підтримку України американському народу та звернула увагу на необхідність інвестиції у водогін громади.

Ірина Карабут показала представникам Агенції фото щойно зруйнованого обстрілами російських військ багатопланового будинку в Харкові та закликала про допомогу Україні на шляху до Перемоги.

На зустрічі в Світовому банку з Романом Качуром і Лоіком Чікуером обговорили питання забезпечення житлом українців і запровадженні житлової програми.

Олександр Сєнкевич, Голова Миколаївського РВ Асоціації міст України, Миколаївський міський голова, зазначив про існуючі проблеми в Миколаєві, про особливості проблем міста і потреби у їх вирішенні.

В USAID під час зустрічі з командою українського підрозділу за участі Ерін Елізабет МакКі про ситуацію в Запоріжжі зазначила в.о. Запорізького міського голови Регіна Харченко.

Олександр Сєнкевич звернув увагу на складну ситуацію з водопостачанням в Миколаєві, що потребує термінового вирішення та допомоги міжнародних партнерів.

Оксана Продан звернула увагу на необхідність розвитку партнерства між муніципалітетами України та США, збереження місцевого самоврядування та його відновлення, надання допомоги для відбудови й відновлення напряму громадам, на їх проєкти.

Ерін Елізабет МакКі запевнила в готовності підтримувати Україну та українські муніципалітети, важливість продовження реформи з децентралізації та розвитку демократії в Україні.

25 вересня 2024 року відбудеться Конференція «Doing Business in Ukraine», організована CSIS.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)