17 / Вересень, 2024

11 вересня 2024 року відбулись «Освітні діалоги Київ-Чернігів»: делегація освітян Чернігівщини ділилася своїм досвідом та переймала інноваційні управлінські технології у колег міста Києва.

Організатори заходу:

Департамент освіти і науки КМДА за сприяння Київської міської ради,

Асоціація міст України,

Управління освіти Оболонської та Дніпровської районних в місті Києві державних адміністрацій,

Управління освіти Чернігівської міської ради.

Інна Гонтар, директорка Навчально-виховного комплексу №240 «Соціум» Оболонського району м.Києва, поділилась досвідом впровадження мультипрофільного навчання для поглибленого академічного або стандартного рівня навчання, а також особливостями організації мультипрофільного харчування учнів. Така система надає можливість дітям спробувати різні страви або обирати з кількох запропонованих.

Алевтина Багінська, директорка Ліцею №34 ім. Віктора Максименка Подільського району м.Києва, розповіла колегам з Чернігова про білінгвальне навчання в мультипрофільних групах. Також вона зазначила, що  «Освітні діалоги» – це потужна ініціатива і можливість обговорити моделі та форми роботи закладів освіти в умовах воєнного стану, обмінятися досвідом у питаннях впровадження профільного та білінгвального навчання, створити безпечні умови для всіх учасників освітнього процесу.

Юрій Кіньков, директор Навчально-виховного комплексу  №141 «ОРТ» Дніпровського району м.Києва з поглибленим вивченням інформаційних технологій та іноземних мов, який є одним з осередків дистанційного навчання у Києві, детально зупинився на особливостях запровадження та використання цифрових технологій в освітньому процесі.

 

 

 

 

 

 

 

 

Михайло Гончар, експерт з питань освіти Асоціації міст України, підкреслив важливість проведення діалогових заходів, які додають впевненості у тому, що незважаючи на війну, українська освіта стрімко рухається вперед. Жваві дискусії, обмін думками, презентація різного досвіду роботи, показ кращих практик, а також напрацювання конкретних пропозицій для центральної влади сприяють підвищенню якості української освіти.

За результатами дводенного інтенсивного обміну досвідом чернігівські освітяни отримали сертифікати про підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

«Освітні діалоги» проводяться системно:

7-10 лютого 2024 року з метою обміну досвідом Київ відвідали педагоги з Одеської області, 

18-20 квітня 2024 року відбулись «Освітні діалоги Київ-Херсон»,

07 червня 2024 року відбулись «Освітні діалоги Київ-Харків».

Галузь: 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)