13 / Вересень, 2024

1061 громаду – члена Асоціації міст України представив на Конференції національних асоціацій місцевих та регіональних влад «Збудуємо разом сильнішу демократію на місцях», організованій Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи 12-13 вересня 2024 року у Страсбурзі (Франція) голова Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих і тимчасово окупованих громад, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Збільшення, зміцнення децентралізації – це запорука відбудови нашої держави Україна», – підкреслив він. 

 

 

Зі словами подяки до Конгресу за співпрацю і допомогу у захисті та розвитку місцевого самоврядування України звернувся онлайн Київський міський голова, Голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

 

«Маріуполь є яскравим прикладом підготовки візії відновлення. Спільно з Конгресом Ради Європи та іншими нашими міжнародними партнерами ми розробили Концепцію відновлення місцевого самоврядування України, яка визначає стратегічний напрям майбутнього України», – зазначив Вадим Бойченко.

З Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи Асоціація міст України має системну, сталу спільну роботу для розвитку місцевого самоврядування України, тож під час Конференції були представлені спільно реалізовані проєкти, – в тому числі ті, які будуть продовжені в майбутньому.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)