29 / Серпень, 2024

28 серпня 2024 року під час педагогічної  конференції «Освіта Києва під час війни: виклики та пріоритети 2024/2025 навчального року» педагогічні та науково-педагогічні працівники отримали відзнаки за впровадження проєкту «Освітні діалоги», який реалізовано освітянами Херсона, Харкова, Одеси та Києва за сприяння Асоціації міст України, від Київського міського голови, Голови Асоціації міст України Віталія Кличка.

«Це не просто обмін досвідом і показ кращих практик, а ще й напрацювання конкретних пропозицій для центральної влади. Проєкт довів свою ефективність і результативність, а тому будемо його поширювати й з іншими  громадами України», – зазначив Віталій Кличко.

Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України, закцентував увагу на тісній співпраці  Асоціації міст України з Департаментом освіти і науки Київської міської державної адміністрації.

«Асоціація міст України системно захищає інтереси територіальних громад у питанні збереження освітньої мережі та кадрового потенціалу в умовах воєнного часу, відстоює питання створення безпечного освітнього середовища. Зокрема Урядом ухвалено рішення про розподіл 5,2 млрд грн додаткової дотації на облаштування укриттів та закупівлю шкільних автобусів. Гасло Асоціації міст України – «Спільними зусиллями», – підкреслив Олександр Слобожан.

Олена Фіданян, Директорка Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації, презентувала відомчу нагороду «Медаль Бадрі Лолашвілі», якою були нагороджені освітяни за розроблення та реалізацію інноваційних навчальних практик, ініціатив і технологій та відзначила бажання освітян ділитися досвідом та розповсюджувати позитивні практики.


 
Зважаючи на позитивну оцінку проєкту «Освітні діалоги» від представників громад-учасниць, проєкти, діалоги будуть продовжуватись задля посилення України через кожну школу, кожного учня.

Галузь: 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)