26 / Серпень, 2024

Режим ПСО для постачання природного газу підприємствам ТКЕ продовжено до 30 квітня 2025 року, як про це зверталась Асоціація міст України.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 липня 2022 р. № 812» від 23 серпня 2024 р. №957, 65 % коштів, отриманих підприємствами за надані послуги теплопостачання та гарячого водопостачання, перераховуватимуться ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», 35 % залишаться в розпорядженні підприємств ТКЕ. 
 
Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України, під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влади при Президентові України 12 квітня 2024 року наголошував на необхідності змін законодавства для можливості підготовки підприємств тепло- та водопостачання до наступного опалювального сезону
 
Разом з тим Уряд не підтримав напрацьовані спільно Асоціацією міст України та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України пропозиції щодо внесення змін до механізму розщеплення коштів, що надійшли підприємствам ТКЕ від споживачів, згідно з якими пропорції розподілу становили би 60% і 40 %.
 
Діючий механізм розщеплення коштів, за умови невиконання державою зобов’язань з відшкодування заборгованості з різниці в тарифах, не дає можливості підприємствам ТКЕ забезпечити якісну підготовку та проходження опалювального сезону 2024/2025 року.

Галузь: 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)