01 / Серпень, 2024

Необхідні для фінансової спроможності зміни до Бюджетної декларації на 2025 рік та до проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні та приведення окремих його положень у відповідність із законами України», реєстр. №11131, обговорили під час Загальних зборів регіональних відділень Асоціації міст України, що відбулися протягом 24 – 31 липня 2024 року на виконання рішення Правління та ініціативи Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича.

Участь у Зборах, що відбулися в усіх 24 регіональних відділеннях Асоціації міст України, взяли сільські, селищні, міські голови, уповноважені представники громад, начальники військових адміністрацій населених пунктів, а також Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Під час Зборів у регіональних відділеннях прийняли рішення про необхідність:

- встановлення на постійній основі зарахування до бюджетів територіальних громад 64% ПДФО;

- зарахування до бюджетів територіальних громад «силового» ПДФО;

- зупинення вилучення з бюджетів територіальних громад реверсної дотації;

- забезпечення з державного бюджету фінансування харчування дітей пільгових категорій;

- компенсації підприємствам тепло- та водопостачання з державного бюджету різниці в тарифах;

- спрощення процедури надання громадами одна одній трансфертів;

- запровадження окремої фінансової підтримки громад в прифронтових областях.

Учасники Зборів визначили також необхідність подання через народних депутатів України відповідних поправок до законопроєкту реєстр. №11131.

Загальні збори регіональних відділень Асоціації міст України схвалили рішення звернутися до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народних депутатів України про необхідність забезпечення фінансової спроможності територіальних громад в Державному бюджеті України на 2025 рік.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)