29 / Липень, 2024

Угоду про транскордонну співпрацю між Солонківською сільською громадою, Львівська область, що є членом Асоціації міст України, та містом Бубуєч (Республіка Молдова) підписали 19 липня 2024 року Солонківський сільський голова Богдан Дубневич та мер міста Бубуєч Алексей Персемлі.

Угодою передбачається:
- налагодження зв’язків у різних галузях та зміцнення дружніх відносин;
- залучення грантових програм для розвитку громади;
- вдосконалення соціально-економічних ініціатив на місцевому рівні;
- розвиток громадських проєктів у сферах культури, освіти, туризму, захисту довкілля, природних ресурсів та бізнесу.

«Використовуючи ці можливості, зможемо значно покращити якість життя мешканців та створити стабільний і процвітаючий розвиток Солонківської територіальної громади. Загалом, перші плоди Саміту мерів свідчать про важливість міжнародного співробітництва для сталого розвитку сусідніх країн та їхніх громад. Співпраця між Україною та Молдовою – це не лише обмін ідеями та досвідом, а й спільний крок у напрямку мирних та процвітаючих держав», – сказав Богдан Дубневич.

Представники обох громад також обговорили напрямки майбутньої співпраці, серед яких:
- реалізація проєктів та залучення коштів з ЄС;
- розвиток інфраструктури громад через програми технічної допомоги та інвестиції.

«Дуже важлива сьогодні співпраця наших громад із громадами Європейського Союзу, особливо, що стосується залучення грантових програм. Адже коштів через війну у громадах обмаль, але є амбітні плани реалізовувати цікаві проєкти для людей. Залучення грантів – це найкращий вихід. Вітаю громаду з підписаним Меморандумом, сподіваюся, це лише початок, багато роботи ще попереду», – прокоментував в.о. виконавчого директора Львівського РВ Асоціації міст України Анатолій Шалаєв.

Андрій Жидачек, заступник Солонківського сільського голови, у квітні 2024 року представляв громаду на Міжнародному саміті мерів (International Mayors Summit) у Молдові, організованому за підтримки голови правління фонду Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)