08 / Липень, 2024

Три угоди про міжнародне партнерство підписали представники українських і литовських муніципалітетів у межах Форуму громад «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

Василь Антонюк, міський голова Дубна, Рівненська область,

Андрюс Шатевічюс, мер муніципалітету Тракайського району (Литовська Республіка),

завізували двосторонню Угоду про співпрацю, офіційно ставши містами-партнерами.

«Співпраця створює добрі стосунки та міжкультурні можливості. Точно знаю, що це буде велика спільна робота.  Муніципалітет литовського міста Таракай один із перших з початку повномасштабної агресії приїхав до нас із пропозицією допомоги. І ця підтримка була дуже відчутною», – сказав Василь Антонюк.

     

Сергій Яручик, Боратинський сільський голова, Волинська область,

Василь Гуляєв, Чорноморський міський голова, Одеська область,

Cкірмантас Москевічюс, Юрбаркаський міський голова (Литовська Республіка),

зробили важливий крок у розбудові міжмуніципального партнерства, підписавши тристоронню Угоду про співпрацю.

«Підписання угод з іноземними партнерами – це не лише інструмент промоції та залучення додаткових коштів, це вагома можливість донести свої позиції, позиції нашої держави на міжнародному рівні, можливість розповідати, чим ми живемо, з якими проблемами стикаємось, куди рухаємось і до чого прагнемо», – зауважив Сергій Яручик.

«Підписаний тристоронній протокол сприятиме обміну досвідом та налагодженню більш тісної співпраці українських і литовського муніципалітетів. Запрошую наших партерів відвідати сонячний Чорноморськ», – зазначив Василь Гуляєв.

  

Володимир Бєлий, Богодухівський міський голова, Харківська область,

Ігор Дудар, начальник Чорнобаївської сільської військової адміністрації, Херсонська область,

Лігіта Казлаускене, Віцемер муніципалітету Пагегяй, (Литовська Республіка),

скріпили підписом тристоронній документ.

«Сподіваюсь, що цей документ стане своєрідним договором нашої спільної боротьби проти російської федерації і взагалі проти будь-якого зла, яке загрожує мирному населенню нашої країни», – резюмував Ігор Дудар.

  

Церемонія відбулася у символічному для українського і литовського народів місці –  Окольному замку міста Луцька, в якому в 1429 року великий князь литовський Вітовт зібрав з’їзд європейських монархів задля вирішення важливих політичних та економічних питань, головним з яких була організація колективної безпеки Європи.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)