15 / Червень, 2024

Робоча зустріч представників виконавчих органів Чернівецької міської ради, місцевого бізнесу та представників Deutsche Gesellschaft fürInternationale Zusammenarbeit (GIZ), EU4Business, Асоціації міст України відбулася 14 червня 2024 року в межах проєкту «Підтримка зміцнення партнерства між муніципалітетами України та ЄС з акцентом на можливості для бізнесу».

Мета заходу: напрацювання ключових запитів від місцевого бізнесу для подальшого налагодження партнерства з представниками бізнес-середовища муніципалітету Метц (Франція).

До обговорення можливих ефективних інструментів підтримки малого та середнього підприємництва долучилися представники п’яти місцевих компаній, а також Руслана Сідляр, заступниця директора, начальниця управління економіки і торгівлі Департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради.

В результаті зустрічі визначено низку основних сфер для подальшої співпраці:

- поглиблення співпраці в сфері обміну інформацією;

- залучення українського бізнесу до проведення ярмарків, виставок та інших промоційних подій;

- розвиток експортно-імпортного потенціалу (зростання обсягу товарообігу між місцевими бізнесами);

- запозичення досвіду у сфері екологічних стандартів;

- розвиток соціального підприємництва та соціальна відповідальність бізнесу тощо.

Робоча зустріч, організована Асоціацією міст України в межах Програми міжнародної співпраці «EU4Business»: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», фінансується спільно Європейським Союзом та урядом Німеччини. Реалізується німецькою федеральною компанією DeutscheGesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Зміст публікації є виключною відповідальністю Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціації міст України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ.

 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)