29 / Листопад, 2018
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 28.11.2018 прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення зміни до пункту 24 Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями» (порівняльна таблиця)
Постановою передбачено, що військовослужбовці зараховуються на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, згідно з рішенням житлової комісії військової частини незалежно від тривалості проживання у населеному пункті.
 
2) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 p. № 1751 і від 21 листопада 2013 p. № 917» (порівняльна таблиця)
Постановою встановлено умови призначення і виплати допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму,потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність. Виплати будуть здійснюватись з 1 січня.
 
3) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 p. № 1764 і від 23 квітня 2014 p. № 117» (порівняльна таблиця)
Постановою надано право здійснювати 100% передоплату заходів із створення робочих місць для відтворення та розвитку інфраструктури Донецької обл., придбання спец. автомобілів для перевезення осіб та дітей з інвалідністю, закупівлі лікувального, діагностичного, реабілітаційного обладнання та меблів для клініки Українського НДІ протезування, протезобудування, а також забезпечення надання при народженні дитини одноразової допомоги „пакунок малюка”.
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)