28 / Березень, 2018
Сьогодні Кабмін на своєму засідання прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 p. № 719» (порівняльна таблиця)
Постановою внесені зміни до Порядку надання державної субвенції на купівлю житла для сімей загиблих військових та військових з інвалідністю, він приведений у відповідність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
 
2) Постанова КМУ «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей» (постанова)
Постановою затверджено Порядок забезпечення житлом осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей. На ці заходи у державному бюджеті передбачено 200 млн. гривень для:
  • сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав;
  • учасників бойових дій на території інших держав, які отримали інвалідність І або ІІ групи.
 
3) Розпорядження КМУ «Про затвердження розподілу у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення робіт, пов’язаних зі створенням і забезпеченням функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс» (розпорядження)
Уряд розподілив 143 мільйони з держбюджету на створення Прозорих офісів в громадах. Кошти отримають 16 громад: 8 міст обласного значення та 8 об’єднаних територіальних громад
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)