18 / Жовтень, 2018
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 17.10.2018 прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2018 р. № 328» (порівняльна таблиця)
Постанова направлена на соціальний захист українських політичних в’язнів на території Російської Федерації, зокрема надання їм допомоги за рахунок коштів державного бюджету (правова допомога, реабілітація, одноразова матеріальна виплата). Постанова № 328 приводиться у відповідність до Закону України від 20.09.18 №2573.
 
2) Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»
Постанова вносить суттєві зміни до порядку призначення житлової субсидії (постанова КМУ № 848). Мета прийняття: посилення соціальної підтримки найменш захищених категорій населення та максимально можливого нівелювання складнощів отримання житлової субсидії окремими категоріями громадян.
 
3) Постанова КМУ «Питання надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» (постанова)
Постанова законодавчо врегульовує надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.
 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)