10 / Жовтень, 2018
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 10.10.2018 прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» (постанова, порівняльна таблиця)
Постановою удосконалено порядок забезпечення громадян житлом за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Основні зміни до постанови передбачають:
  • можливість самостійного обрання громадянами житла, яке вони бажають придбати;
  • зменшення максимального рівня доходів громадян для участі в програмі «Доступне житло»;
  • обмеження у відповідності до чисельності сім’ї площі житла, яке може бути придбано в рамках програми.
 
2) Розпорядження КМУ «Про схвалення Концепції Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2023 року» (розпорядження)
Уряд затвердив Концепцію, Метою якої є забезпечення розбудови системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Відповідно до зазначеної Концепції Мінсоцполітики розробить Державну соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
 
3) Розпорядження КМУ «Про затвердження розподілу у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення робіт, пов’язаних зі створенням і забезпеченням функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс»» (розпорядження)
Уряд розподілив 42 млн. грн. на будівництво прозорих офісів в 9 територіальних громадах: м. Житомир, м. Кам’янське, м. Кривий Ріг, м. Слов’янськ, отг м. Баранівка, отг смт Гніздичів, отг с. Береза, отг с. Великі Копані, отг с. Піщане.
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)